17 Mayıs 2012 Perşembe

Diş Eti Sorunları

Diş eti sorunları dişeti hastalığının aşamasına göre hepsinin farklı farklı tedavileri vardır.
Küçük boyuttaki hastalıkları diş taşı temizlikleriyle , küretaj dediğimiz biraz daha derin temizlikleriyle bu tarz hastalıkları temizlenebilir.
Ancak peridontiks gibi biraz daha ileri aşama olan kemik kayıpları, doku kayıplarıyle sonuçlanmış hastalarda ise kimi zaman diş taşı temizliğinden sonra ağız hijyeni eğitiminden sonra bir takım cerrahi işlemler yapmamız gerekir.Bu cerrahi işlemler olabildiğince kaybedilmiş dokuları yerine koyabilmek adına kullandığımız kemik tozları bir takım dokuların dişlere daha iyi yapışmasını sağlayan ajanlar kullanarak ameliyatlar yapabiliyoruz.




Diş eti çekilmelerinin tedavilerinde ise diş eti çekilmesinin tipine genişliğine derinliğine göre yapılabilecek çok farklı cerrahi ve cerrahi olmayan local uygulanabilir. Bu cerrahi operasyonlar bir günde yapılabildiği gibi bir kaç günde yapılabilir.Local olarak bölgeler uyuşturulur. Local olarak uyuşturulan bölgelerde iltihaplı dokular temizlendikten sonra o bölgeye bir takım kemik tozu uygulanır. Kemik tozu uygulandıktan sonra iyileşmeye başlar.İşlemden yaklaşık bir hafta sonra hastalar kontrole çağrılır. Bu kontrol aşamasında eğer hastanın dikişleri varsa dikişleri alınır. Veya pansuman yapılarak hijyenli olması sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder